Gyorskereső: 
 
MASZAT1 a világűrben
                      
                   A Masat-1                                         A Charles Simonyi által az ISS          Charles Simonyi kezében a Masat-1 támogatóit
                                                                       űrállomáson hitelesített emlékplakett     felsoroló hitelesített emléklappal a világűrben

    Mi is nagyon büszkék vagyunk azokra a BME-s akkor még mérnök-jelölt srácokra, akik létre hozták az első magyar ˝műholdat˝.

   A mindössze 1kg súlyú CubeSat hivatalosan várható élettartama felbocsátáskor a rendkívül szélsőséges körülmények miatt 3 hónapban, azaz kb. 100 napban lett meghatározva.

   A BME Űrkutató Diákkörének egyik tagja, aki részt vett az építésben akkoriban úgy vélekedett, idézem:                                          ˝ ha a felbocsátás után néhány napig hibátlanul fog működni, elégedettek lehetünk˝......

  Az eltelt idő ezzel szemben azt bizonyította, hogy a ˝srácok˝ - azóta nyilván végzett mérnökök - kiváló munkát végeztek, hiszen a Maszat1 már több mint 1000 napja hibátlanul közvetíti az adatokat és a képeket a világűrből.   

   Mi pedig azért lehetünk különösen büszkék erre a példátlan sikerre, mert magyar mérnökök hozták létre a Maszat-ot és nekünk módunkban állt támogatni ezt a nagyon sikeres vállalkozást. Büszkeségünket csak fokozza az a tény, hogy jó néhány általunk forgalmazott alkatrész is jól vizsgázik a világűrben több mint 1000 napja,- rendkívül szélsőséges körülmények között!

Köszönjük Nektek magyar mérnök ˝srácok˝ !!!     
© 2024 Lomex Kft. Minden jog fenntartva.
Az oldal használatához a Google Chrome, a Mozilla Firefox, vagy a Microsoft Edge (Internet Explorer) böngészők legfrissebb verzióját javasoljuk.